Kauniskankaan Nuorisokoti

Kauniskankaan Nuorisokoti sijaitsee kauniissa maalaismaisemassa Kuopion maaseudulla Muuruvedellä. Kiinteistö on luonnon äärellä järven rannalla. Kauniskankaan Nuorisokodin kiinteistö on kulttuurihistoriallisesti arvokas ja se on rakennettu vuonna 1929. Kiinteistö on aiemmin toiminut oppilaitoksena ja se on nyt remontoitu lastensuojelulaitos toimintaan. Kiinteistö on kolmikerroksinen, jossa on yhdeksän makuuhuoneen lisäksi monipuoliset harrastetilat. Nämä mahdollistavat erilaista toimintaa mm. kuntosalitoimintaa, käden taitoja, musiikin harrastamista, elokuvien katsomista, biljardin ja pingiksen pelaamista. Pihapiirissä on erillinen ruokala-ja koulurakennus. Siellä on iso liikuntasali, joka antaa mahdollisuuden monipuoliselle liikunnan harrastamiselle. Pihapiiristä löytyy perheentupa, joka on tarkoitettu vanhempien ja muiden vieraiden majoittumista varten.

Kauniskankaan Nuorisokoti on vaativan laitoshoidon ja erityisen huolenpidon lastensuojelulaitos. Kuusipaikkaisen vaativan laitoshoidon osaston lisäksi laitoksessa on kolmepaikkainen erityisen huolenpidon asuinsolu. Kauniskankaan Nuorisokoti on tarkoitettu 11-16-vuotiaille nuorille, joilla ilmenee vakavaa käytöshäiriötä ja psyykkistä oirehdintaa. Nuoren vaativampaan tilanteeseen pystytään vastaamaan erityisen huolenpidon asuinsolussa, jossa nuoren kokonaisvaltainen intensiivinen hoitotyö toteutuu useiden läsnäolevien ja turvallisten aikuisten toimesta.

Kauniskankaan Nuorisokodissa nuoren hoitaminen koostuu mm. hoidollisesta kasvatustyöstä, tunnetaitotyöskentelystä, toiminnallisesta arjesta, selkeästä arkirytmistä, koulun käynnistä ja hoidollisesta omahoitajatyöstä. Nuorelle nimetään oma hoitotiimi, johon kuuluvat omahoitajan lisäksi sairaanhoitaja ja lähihoitaja sekä tarvittaessa nuorisopsykiatri ja psykologi. Omahoitajatyöllä vahvistetaan nuoren kykyä luottaa ihmissuhteisiin, kiinnittymistä ja turvallisuutta. Työskentely on kokonaisvaltaista, jossa omahoitaja toimii nuorelle läheisenä, merkityksellisenä aikuisena, joka ohjaa nuorta hyvään elämään. Nuorten hoitotyössä hyödynnämme myös luontoa ja eläintoimintaa. Lähialueen metsät polkuineen ja järvi antavat hienon mahdollisuuden retkeilylle. Ratsastustallit mahdollistavat ratsastuksen ja muun hevostoiminnan. Työntekijöiden kissat ja koirat vierailevat Kauniskankaan Nuorisokodilla säännöllisesti.

Henkilökunta osaa kohdata vaikeassa elämäntilanteessa olevia nuoria vahvalla ammattitaidolla. Heillä on sosiaali-, terveys ja kasvatusalan koulutukset ja työkokemusta monipuolisesti lastensuojelualalta ja hoitotyöstä. Henkilökunnalla on työkokemusta lastensuojelulaitoksista, sairaalan psykiatrisilta osastoilta ja poliklinikoilta, päihde- ja mielenterveyskuntoutuksesta, peruskoulusta ja nuorisotyöstä. Nuorisokodilla työskentelee ostopalveluna nuorisopsykiatri ja psykologi/neuropsykologi. Lisäksi pystymme tarjoamaan toimintaterapiaa ja kuvataideterapiaa. Toiminta-ajatuksena on tuoda vaativan tason hoitopalvelut nuorille paikan päälle Kauniskankaan Nuorisokodille.

Yhteystiedot

Kauniskankaan Nuorisokoti

Hietapohjantie 926

73460 Muuruvesi

puh. 050-5345553

Laitoksen johtaja

Minna Willman-Hietala

puh. 044-2978212

minna.willman-hietala@poijukodit.fi

Palaute

Loading